Używane wyposażenie gastronomiczne nie jest wcale tak trudno znaleźć. Jest wiele firm, które proponują akcesoria gastronomiczne, maszyny i inne urządzenia, które nie są z półek sklepowych, ale nadal świetnie działają. W naszej ocenie dobrze na rynku gastronomicznym korzystać z ofert zaufanych partnerów handlowych. Gastrosklad zajmuje się używanym sprzętem masarskim i przeznaczonym do gastronomii od wielu lat. Mamy w tym doświadczenie i doskonale się orientujemy, jak ważna w tej branży jest nie tylko dobrze działająca patelnia uchylna (taki przykład), ale również racjonalny biznes plan, który niekoniecznie musi sprowadzać się do kupowania drogich, nowych urządzeń. W naszej ocenie wystarczy rzetelny przegląd używanego sprzętu, wymiana – jeżeli jest taka potrzeba – poszczególnych elementów, by wszystko działało sprawnie i z należytą wydajnością.
Używane wyposażenie gastronomiczne jak używany samochód
Używane wyposażenie gastronomiczne mogą być uważane za gorsze jakościowo w porównaniu nowego, które wyszło prosto spod taśmy producenta. Wydaje się jednak, że nie w tym rzecz i nie tak należałoby ustawiać tę dyskusję. To tak samo, jak z samochodami. Nie wszyscy przecież ustawiają się w kolejce do fabryk, czekając na nowy model interesująco nas pojazdu. Przeciwnie – najczęściej szukamy rozwiązań pośrednich. Chcemy zmienić samochód na lepszy, ale niekoniecznie na nowy. I – co ważne – najczęściej kupujemy nieco lepszą markę lub nieco młodszy rocznik. I podobnie jest z używanym sprzętem gastronomicznym. Jego zaletą jest przede wszystkim to, że jest zdecydowanie tańszy od nowego, a jednocześnie działa bez zarzutu i może posłużyć kupującemu przez wiele lat.
Używane wyposażenie gastronomiczne do restauracji, pizzerii i pubów
Używane wyposażenie gastronomiczne sprawdzi się w restauracjach, pizzeriach i pubach, które planuje się otworzyć, jak i w tych z dużo większym doświadczeniem. Szczególnie w tej pierwszej sytuacji mają one niebagatelne znaczenie, ponieważ obniżają koszty. Piece, zmywarki, chłodziarki, czy zamrażarki, jak i każdy inny nowy sprzęt niewątpliwie przetrzebi nasze portfele. Zdarza się, że nowy sprzęt w ogóle może sprawić, że potencjalny właściciel rezygnuje z tego przedsięwzięcia już na samym etapie biznesplanu. Ryzyko biznesowe zawsze w takich sytuacjach jest spore. Wie o tym każdy kto próbował w tym zakresie rozpoczynać własną działalność gospodarczą. Dlatego tak ważne jest, by w takich sytuacjach rozejrzeć się po ofertach sprawdzonych oferentów. Gastrosklad przykłada wagę do używanego wyposażenia gastronomicznego. Za każdym razem jest on sprawdzany, konserwowany i gotowy do użycia. Z nami łatwiej będzie dobrze zaplanować start w gastronomii.
Skontaktuj się z nami
Chętnie odpowiemy na Państwa pytania i wskażemy optymalne rozwiązania. Kontakt telefoniczny – 661 020 625, 667 020 447 lub 667 025 013. Kontakt mailowy – poczta@gastrosklad.pl
Leave a Comment