Akcesoria masarskie i gastronomiczne w ofercie gastrosklad, to używane urządzenia i maszyny, po przeglądach technicznych i gotowe do pracy. Pełne ich zestawienie znajdziecie Państwo w zakładce ,,sklep”, gdzie prezentowane są kategorie produktów w kolejności alfabetycznej. W tym wpisie omówimy kilka z nich. Będą to między innymi nastrzykiwarka, komora wędzarnicza do wędzenia tradycyjnego, a także kocioł warzelny. Używany sprzęt masarski i gastronomiczny, który proponujemy naszym klientom, to przede wszystkim racjonalizacja kosztów. Bez względu na to, na jakim poziomie rozwoju firmy jesteście Państwo, nasza oferta wychodzi Wam naprzeciw. Warto przejrzeć jej poszczególne składniki, by przekonać się, że w tym miejscu, można znaleźć interesujące Was rzeczy.
Akcesoria masarskie i gastronomiczne – nastrzykiwarka do mięsa
Używane akcesoria masarskie i gastronomiczne w gastrosklad.pl można od razu wykorzystać do swoich celów. Przykładem jest nastrzykiwarka do mięsa znanej i cenionej firmy na rynku – Nowicki FM. Urządzenie ma 31 igieł. Posiada taśmę transmisyjną ze stali nierdzewnej. Jest to urzędzie często wykorzystywane w przemyśle masarskim. Służy do nastrzyku roztworem solanki mięsa i mięsnych elementów, dzięki czemu zachodzi proces tzw. peklowania. Znaczy to, że przedłuża się trwałość produktu do spożycia, dzięki zahamowaniu wzrostu bakterii. Mięso dzięki temu zachowuje swoją barwę oraz wytwarza charakterystyczny smak i zapach.
Akcesoria masarskie i gastronomiczne – komora wędzarnicza
Akcesoria masarskie i gastronomiczne w naszej ofercie poddane są dokładnemu przejrzeniu i wymianie ewentualnych, uszkodzonych elementów. Komora wędzarnicza tradycyjna 1-wózkowa jest cała ze stali kwasoodpornej. Bazuje ona na jednej ze starszych metod wędzenia, sprawdzonej i przynoszącej odpowiednie efekty. Warto pamiętać, że proces ten sprawia, że wędzony produkt nabiera wartości pokarmowej/smakowej, ale przede wszystkim zwiększa się jego trwałość i wydłuża przydatność do spożycia.
Akcesoria masarskie i gastronomiczne – kocioł warzelny
Kocioł warzelny, podobnie, jak wyżej opisana nastrzykiwarka pochodzi od firmy Nowicki FM. Służy między innymi do wytopu tłuszczu. Przede wszystkim jednak za jego sprawą gotujemy i podgrzewamy wszelkiego rodzaju potrawy tak masarskie, jak i gastronomiczne. Pojemność użytkowa kotła wynosi 500 dm3. Czas grzania wody o tych samych parametrach do temperatury wrzenia wynosi 2, 5 godziny.
Zapraszamy do kontaktu.
Chętnie odpowiemy na Państwa pytania i wskażemy optymalne rozwiązania. Kontakt telefoniczny – 661 020 625, 667 020 447 lub 667 025 013. Kontakt mailowy – poczta@gastrosklad.pl
Leave a Comment